ΥΛΙΚΑ
1 μεγάλη μελιτζάνα, κομμένη σε κύβους – 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
– 1 κουτ. γλυκού κύμινο τριμμένο – 1 κουταλάκια γλυκού κόλιανδρο, - 1/4 κουτ. γλυκού πιπέρι – 1 κόκκινη και 1 κίτρινη πιπεριά – ½ κιλό ντομάτες ώριμες
ψιλοκομμένες – 200 γραμμ. καλαμπόκι κονσέρβας – 225 γραμμ.
αρακάς – χυμό από 1 λεμονιού – 1 φλιτζάνι
ζωμό λαχανικών – 3 κουταλιές σούπας λάδι
– 1 κουταλιά σούπας αλάτι – 175 γραμμ. ρύζι μπασμάτι - 350 γραμ. νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τις μελιτζάνες σε ένα
σουρωτήρι. Τις πασπαλίζουμε με αλάτι. Τις αφήνουμε επί 300 και
έπειτα τις ξεπλένουμε και τις πιέζουμε ώστε να στραγγίξουν. Ζεσταίνουμε το λάδι
σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε τις μελιτζάνες μαζί με το κύμινο, το κόλιαντρο και
το πιπέρι για 4-5 λεπτά ανακατεύοντας. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και μόλις
πάρουν βράση , προσθέτουμε το νερό ζεστό και όταν πάρει βράση, ρίχνουμε το ρύζι ανακατεύουμε και τα σκεπάζουμε, ώσπου να απορροφηθούν όλα τα υγρά. Αλατοπιπερώνουμε και
όταν πιεί τα υγρά του και αρχίσει να κάνει τρυπούλες, το κατεβάζουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου