Σκορδαλιά
Υλικά
1 ½ κιλό πατάτες – 11
σκελίδες σκόρδο – 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού – 5 κουταλιές της σούπας
λάδι – 2 κουταλιές της σούπας ξύδι – αλάτι
Εκτέλεση
Βράζουμε τις πατάτες με λίγο
αλάτι αφού τις καθαρίσουμε.. Καθαρίζουμε το σκόρδο και το λιώνουμε στο μούλτι, ή
με το εργαλείο για το σκόρδο. Κάνουμε τις πατάτες πουρέ και προσθέτουμε το σκόρδο,
το λάδι, το χυμό λεμονιού, το ξύδι και αφού τ’ ανακατέψουμε καλά δοκιμάζουμε αν
χρειάζεται αλάτι και είναι έτοιμη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου