Υλικά
1κιλό μπάμιες – 1 κρεμμύδι
μεγάλο – 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες – ½ ματσάκι μαϊντανό – 1 φλιτζάνι λάδι –
αλάτι - πιπέρι.
Εκτέλεση
Πρώτα απ’ όλα, πρέπει να
καθαρίσετε τις μπάμιες, να τις πλύνετε και να τις στραγγίξετε. Υπάρχουν δύο
τρόποι για να ετοιμάσετε τις μπάμιες για μαγείρεμα. Α) όταν τις αγοράζετε, δεν
τις μαγειρεύετε αμέσως, αλλά τις αφήνετε σε χάρτινη σακούλα στο ψυγείο 2-3
μέρες να μαραθούν και μετά τις καθαρίζετε, τις βάζετε σε σουρωτήρι, τις πλένετε
και τους βάζετε λίγο ξύδι και αλάτι να στραγγίσουν και να βγάλουν <τα σάλια >,
ή τις πλένετε τις βάζετε στο σουρωτήρι με ξύδι και αλάτι και τις αφήνετε στον
ήλιο να μαραθούν. Β) Αφού τις πλύνετε, τις στραγγίζετε, βάζετε ηλιέλαιο σε μια
κατσαρολίτσα, και όταν κάψει καλά, ρίχνετε τις στραγγισμένες μπάμιες λίγες κάθε
φορά για 3-4 λεπτά σε δυνατή πάντα φωτιά χωρίς ανακάτεμα, μόνο κουνάτε την
κατσαρόλα και τις βγάζετε ή σε σουρωτήρι ή σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί από
κάτω. Εγώ προτιμώ πάντα τον δεύτερο τρόπο, γιατί με βοηθάει να μην διαλύονται
οι μπάμιες στο μαγείρεμα και να είναι στεγνές από σάλια.
Όποιο τρόπο και να διαλέξετε,
θα στρώσετε τις μπάμιες σε ταψί, θα κόψετε το κρεμμύδι φέτες , τον μαϊντανό
ψιλοκομμένο , θα τρίψετε την ντομάτα, θα βάλετε το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι
και χωρίς να τ’ ανακατέψετε θα τα βάλετε να ψηθούν σε μέτριο φούρνο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου