½ κιλό φασόλια μαυρομάτικα (
1 πακέτο ) – 3 κρεμμυδάκια φρέσκα – 4-5 ρίζες σπανάκι – άνιθο – μάραθο –
καυκαλύθρες – 1 – 1 ½ κυταλιά σούπας ντομάτα πελτέ ή 1 κουτί χυμό – αλάτι –
πιπέρι - λάδι
Εκτέλεση
Από το βράδυ, βάζετε τα φασόλια σε νερό να μουλιάσουν, για να βράσουν
πιο εύκολα. Το πρωί, αφού πλύνετε τα
φασόλια τα βάζετε με νερό να βράσουν. Όταν αλλάξει χρώμα το νερό, το αδειάζετε
και βάζετε φρέσκο και αφήνετε να συνεχιστεί το βράσιμο μέχρι να σκάσουν τα
φασόλια. Τα αδειάζετε στο σουρωτήρι και εν τω μεταξύ, καθαρίζετε, πλένετε και
ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και όλα τα μυρωδικά. Τα σοτάρετε στο λάδι και βάζετε και
την ντομάτα ( αν είναι πελτές την αραιώνετε με λίγο νερό ) και τ’ αφήνετε να
μαραθούν για 10΄.Αν χρειαστεί μπορείτε να προσθέσετε ένα ποτηράκι του κρασιού
νερό. Ρίχνετε τα φασόλια, το αλάτι, το πιπέρι και νερό ,περίπου ένα ποτήρι και αφήνετε να σιγοβράσουν
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου