ΑΧΛΑΔΙΑ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ
Υλικά
4 φλιτζ. τσαγιού
πολτοποιημένα αχλάδια – 3 φλιτζ. τσαγιού
ζάχαρη – 2 βανίλιες – 2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Πλένετε και καθαρίζετε τα
αχλάδια από τα κουκούτσια και την φλούδα και τα βάζετε σε νερό να μην μαυρίσουν.
Τα βάζετε στο μούλτι και τα πολτοποιείτε. Μετράτε τον πολτό, προσέχοντας πάντα
να μετράτε με το ίδιο φλιτζάνι όλα τα υλικά.Τα βάζετε όλα, πολτό, ζάχαρη και
βανίλιες σε κατσαρόλα και βράζετε σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά για να
μη κολλήσει. Όταν πήξει, το σβήνετε και την επομένη το ξαναβράζετε μέχρι να
πήξει τελείως και λίγο πριν κατεβάσετε την μαρμελάδα από την φωτιά, ρίχνετε 2
κουταλιές χυμό λεμονιού.
Φράουλα μαρμελάδα
Αχλάδι μαρμελάδα
1.280 κιλό αχλάδια - 960 γραμμ. Ζάχαρη - 2
φλιτζ. νερό -1 κουταλάκι χυμό λεμονιού – 2 βανίλιες.
Φράουλα μαρμελάδα
Υλικά
2 ½ ποτήρια νερό - 600 γραμ. φράουλες - 450 γραμ. ζάχαρη - 2
κουταλιές χυμό λεμόνι.
Εκτέλεση
Θα καθαρίσουμε και θα
πλύνουμε πολύ καλά τις φράουλες. Θα τις λιώσουμε με το χέρι ή με ένα πιρούνι.
Αν όμως θέλουμε να είναι τελείως λιωμένες, θα τις βάλουμε στο μούλτι . Θα
βάλουμε όλα τα υλικά στην κατσαρόλα και αφού ξαφρίσουμε τη μαρμελάδα, θα την
δέσουμε σε δυνατή φωτιά. Πριν την κατεβάσουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το χυμό
λεμονιού.
Αχλάδι μαρμελάδα
Υλικά
Εκτέλεση
Ζυγίζετε
τ’ αχλάδια πριν τα καθαρίσετε. Πλένετε και καθαρίζετε τα αχλάδια και τα
πολτοποιείτε. Βάζετε σε μεγάλη κατσαρόλα τον πολτό των αχλαδιών, τη ζάχαρη, το
νερό και τις βανίλιες. Τα αφήνετε να βράσουν σε δυνατή φωτιά αφαιρώντας τον αφρό
και όταν δέσει η μαρμελάδα σβήνετε την φωτιά και μετά από 24 ώρες , την βάζετε
πάλι στη φωτιά και την βράζετε μέχρι να δέσει κανονικά. Πριν σβήσετε τη φωτιά ρίχνετε
το χυμό λεμονιού.
Μαρμελάδα αχλάδια, πορτοκάλια, λεμόνι
Μαρμελάδα αχλάδια, πορτοκάλια, λεμόνι
Υλικά
2 κιλά αχλάδια – 2
πορτοκάλια – 1 λεμόνι – 2
κιλά ζάχαρη – 2 βανίλιες
Εκτέλεση
Καθαρίζω τα φρούτα και τα βράζω με λίγο νερό , αφού τα κόψω σε κομμάτια. Τα πολτοποιώ στο μούλτι και τα βάζω σε μια κατσαρόλα με την ζάχαρη. Δένω καλά την μαρμελάδα αφού βάλω και τις βανίλιες..
Καθαρίζω τα φρούτα και τα βράζω με λίγο νερό , αφού τα κόψω σε κομμάτια. Τα πολτοποιώ στο μούλτι και τα βάζω σε μια κατσαρόλα με την ζάχαρη. Δένω καλά την μαρμελάδα αφού βάλω και τις βανίλιες..
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου