Μήλο φιρίκι γλυκό κουταλιού
Υλικά
18 – 20 μήλα φιρίκια, ανάλογα
το μέγεθος των μήλων - 2 ποτήρια νερό – 2 βανίλιες – 1 κιλό ζάχαρη.
Εκτέλεση
Πλένετε τα μήλα, τους βγάζετε
τα κουκούτσια στο κέντρο με το ειδικό εργαλείο, ή αν δεν έχετε, μ’ ένα μυτερό
και κοφτερό μαχαίρι , αλλά με πολύ προσοχή να μην σπάσετε το φιρίκι. Τέλος τα
καθαρίζετε εξωτερικά και τα βάζετε σε μια λεκάνη με κρύο νερό και τον χυμό ½ λεμονιού. Όταν τα τελειώσετε όλα, τα βάζετε σε κατσαρόλα ,
με την ζάχαρη, την βανίλια και το νερό και τα βράζετε Το βράσιμο θέλει δυνατή φωτιά. Αφού τους βγάλετε
τον αφρό, τ’ αφήνετε άλλα 10΄και τα κατεβάζετε. Την επομένη μέρα, πάλι σε
δυνατή φωτιά, τα βράζετε μέχρι να δέσουν καλά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου