3/3/12

Μήλο φιρίκι γλυκό κουταλιού
Υλικά
18 – 20 μήλα φιρίκια, ανάλογα το μέγεθος των μήλων - 2 ποτήρια νερό – 2 βανίλιες – 1 κιλό ζάχαρη.
Εκτέλεση
Πλένετε τα μήλα, τους βγάζετε τα κουκούτσια στο κέντρο με το ειδικό εργαλείο, ή αν δεν έχετε, μ’ ένα μυτερό και κοφτερό μαχαίρι , αλλά με πολύ προσοχή να μην σπάσετε το φιρίκι. Τέλος τα καθαρίζετε εξωτερικά και τα βάζετε σε μια λεκάνη με κρύο νερό και τον χυμό ½  λεμονιού.  Όταν τα τελειώσετε όλα, τα βάζετε σε κατσαρόλα , με την ζάχαρη, την βανίλια και το νερό και τα βράζετε Το  βράσιμο θέλει δυνατή φωτιά. Αφού τους βγάλετε τον αφρό, τ’ αφήνετε άλλα 10΄και τα κατεβάζετε. Την επομένη μέρα, πάλι σε δυνατή φωτιά, τα βράζετε μέχρι να δέσουν καλά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου