Υλικά
1 ½ φλιτζ. μπισκότα
κοπανισμένα – 2 γιαούρτια στραγγιστά – 125 γραμ. μαργαρίνη – ¾ φλιτζ.
ζάχαρη – 3 αυγά – βανίλια – ½ γιαύρτι στραγγιστό – 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
άχνη
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τα τριμμένα
μπισκότα με τη λιωμένη μαργαρίνη και τα πατικώνουμε σε ένα πυρέξ. Ανακατεύουμε
τα δύο γιαούρτια με τη ζάχαρη, τ’ αυγά χτυπημένα, τη βανίλια, τα ρίχνουμε επάνω
στα μπισκότα και το ψήνουμε στους 1800 για 20΄. Ανακατεύουμε μισό
γιαούρτι με ην άχνη το ρίχνουμε επάνω και στο γλυκό και το ψήνουμε άλλα 10΄. Αν
θέλετε το γαρνίρετε με φρούτα.
Υλικά
8 αυγά – 1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
– 3 φλιτζ. τσαγιού καλά κοπανισμένα αμύγδαλα (αν τα σπάσετε στο μούλτι, θα γίνουν
πιο εύκολα και θα πετύχετε καλύτερο αποτέλεσμα ) – 2 φλιτζ. τσαγιού κοπανισμένη
φρυγανιά ( και πάλι στο μούλτι ) – 1 φλιτζ. του καφέ κονιάκ – 1 κουταλιά κοφτή κανέλλα
– 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό μπέϊκιν πάουντερ.
Για το σιρόπ
2 ½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη – 2
φλιτζ. τσαγιού νερό – 1 κομμάτι κανέλλα
Εκτέλεση
Χωρίζετε τα ασπράδια από τους
κρόκους και κοπανίζετε τα αμύγδαλα και
την φρυγανιά. Ανακατεύετε καλά τους κρόκους των αυγών με την ζάχαρη, Προσθέτετε
το κονιάκ, την αμυγδαλόψυχα, την κανέλλα, χτυπάτε τα ασπράδια μαρέγκα και τα
προσθέτετε στο μίγμα, την φρυγανιά στην
οποία έχετε ανακατέψει το μπέϊκιν πάουντερ. Τ’ανακατεύετε όλα καλά και τα αδειάζετε
σε βουτυρωμένο ταψί. Το ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 20΄-30΄. Ετοιμάζετε το σιρόπι
και το βράζετε για 5΄και όταν βγεί το γλυκό από τον φούρνο, το περιχύνετε αμέσως
για να τραβήξει το σιρόπι εύκολα και να αφρατέψει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου