ΨΑΡΙΑ Α ΛΑ ΣΠΕΤΣΙΩΤΑ
Υλικά
4 μεγάλα ψάρια – ½ φλιτζ.
χυμό ντομάτας – αλάτι – πιπέρι – μαϊντανό ψιλοκομμένο – ½ φλιτζ. τσαγιού κρασί
άσπρο ξηρό – 1 ½ φλιτζ. τσαγιού λάδι – φριγανιά τριμμένη πολύ καλά ( γαλέτα ) –
1 λεμόνι – ½ κιλό ντομάτες – 4 σκελίδες σκόρδο
Εκτέλεση
Καθαρίζετε τα ψάρια,
τα πλένετε, τα πασπαλίζετε με αλάτι και τ’αφήνετε ¼ της ώρας περίπου να
σταθούν. Τα βάζετε σε ταψί, περιχύνοντάς τα με τον χυμό ντομάτας και λίγο
λεμόνι. Προσθέτετε λίγο πιπέρι, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και το σκόρδο ψιλοκομμένο.
Τους ρίχνετε το κρασί και τα σκεπάζετε με τις ντομάτες κομμένες φέτες και τέλος
την τριμμένη φριγανιά και ψήνετε για ½ ώρα .Προσοχή. Μην αφήσετε το φαί να
στεγνώσει κατά το ψήσιμο, αλλά να του ρίχνετε επάνω με το κουτάλι λίγη σάλτσα
από το ταψί κατά διαστήματα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου