13/3/12


Υλικά
4 αυγά – 1 ποτήρι νερού ηλιέλαιο – 1 ½ ποτήρι ζάχαρη – ξύσμα λεμόνι ή πορτοκάλι ή ότι άλλο εσείς θέλετε -1 κουταλάκι γλυκού κανέλα – 1 ποτήρι γάλα – 1 αλεύρι φάριν απ – μαρμελάδα μήλο ή αχλάδι
Εκτέλεση
Χτυπάτε το λάδι με τη ζάχαρη καλά. Προσθέτετε τ’αυγά, συνεχίζοντας το ανακάτεμα, το γάλα, την κανέλλα και το ξύσμα. Τελευταία βάζετε το αλεύρι ( καλό είναι να το κοσκινίσετε ) Το αδειάζετε σε βουτυρωμένο ταψάκι, και το ψήνετε σε μέτριο φούρνο. Δοκιμάζετε αν είναι έτοιμο με ένα μαχαιράκι τρυπώντας το..Όταν ψηθεί, το βγάζετε και αφού κρυώσει, το κόβετε στη μέση κάθετα, ώστε να γίνουν 2 κομμάτια. Στρώνετε στο ένα την μαρμελάδα και βάζετε επάνω το δεύτερο κομμάτι  Η μαρμελάδα θα δώσει υγρασία στο κέϊκ σας και δεν θα είναι στεγνό. Είναι νοστιμότατο  και μπορείτε να το σερβίρετε σαν γλυκό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου