13/3/12



ΑΡΑΚΑΣ ΛΑΔΕΡΟΣ
Υλικά
1 κιλό αρακά – 1 ½ ποτήρι κρασιού λάδι – 1 μεγάλη ώριμη ντομάτα – 1 κουταλιά σούπας πελτέ – 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα – 2 κουταλιές άνιθο ψιλοκομμένο – ½ καρότο κομμένο ψιλές φετούλες – αλάτι – πιπέρι – ανάλογο νερό
Εκτέλεση
Αν έχετε κατεψυγμένο αρακά, χρειάζετε μόνο πλύσιμο και στην κατσαρόλα. Αν όμως έχετε φρέσκο , θα τον καθαρίσετε και θα τον πλύνετε, στραγγίζοντάς τον και στις δύο περιπτώσεις σε σουρωτήρι. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε σε λεπτά φετάκια τα κρεμμυδάκια, τα βάζετε στο λάδι να σοταριστούν ελαφρά, ρίχνετε τον αρακά ανακατεύοντας ελαφρά 2-3 φορές,. Προσθέτετε τις ντομάτες, λιωμένες ή κομμένες πολύ λεπτά κυβάκια, τον πελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό, τον άνηθο, το καρότο, αλάτι πιπέρι  Τέλος θα βάλετε νερό, να σκεπάσει τον αρακά και αφήνετε να σιγοβράσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου