12/3/12

ΦΑΣΟΛΙΑ ΓΙΓΑΝΤΕΣ
Υλικά
½ κιλό γίγαντες – 1 μεγάλη ώριμη ντομάτα – 1 κουταλιά της σούπας γεμάτη πελτέ – ¾ ποτηριού λάδι – αλάτι – πιπέρι – μαϊντανό  - 1 σκελίδα σκόρδο – 1 μεγάλο κρεμμύδι.
Εκτέλεση
Από το βράδυ, μουλιάζετε τους γίγαντες σε νερό. Την επομένη, τους βράζετε μόνο με νερό, μέχρι να σκάσουν και να μαλακώσουν αρκετά ( Ενδιάμεσα, μπορείτε αν το θέλετε, να αδειάσετε το νερό και να βάλετε άλλο. Μ’ αυτό τον τρόπο, θα γίνουν πιο ελαφρά τα φασόλια σας για το στομάχι και το έντερο) Τους αδειάζετε στο σουρωτήρι και σοτάρετε στο λάδι, το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα, ρίχνετε ψιλοκομμένο τον μαϊντανό αλάτι ππέρι, ψιλοκομμένη την φρέσκια ντομάτα και διαλυμένο σε λίγο νερό τον πελτέ. Ρίχνετε και τους γίγαντες και προσθέτετε νερό. Τους αφήνετε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά Αν δεν θέλετε να τους κάνετε σε κατσαρόλα, αλλά προτιμάτε τον φούρνο, θα ακολουθήσετε την ίδια διαδικασία αντικαθιστώντας την κατσαρόλα με ένα ταψί ή την γάστρα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου