1/3/12


Υλικά
1 κιλό καλαμαράκια – 2 φλιτζ. τσαγιού ρύζι – 4 ντομάτες ώριμες ή κονσέρβας – 1 ποτήρι κρασί – 1 φλιτζ. τσαγιού λάδι – 4 φλιτζ. νερό – αλάτι – πιπέρι – 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα.
Εκτέλεση
Καθαρίζετε τα καλαμαράκια, τα πλένετε και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια. Τα σωτάρετε με τα κρεμμύδια σε μια κατσαρόλα με λάδι. Όταν πιούν το νερό τους, ρίχνετε το κρασί, λίγο νερό, την ντομάτα και τ’ αφήνετε να βράσουν ½ ώρα. Τέλος ρίχνετε το ρύζι, αλάτι, πιπέρι και λίγο νερό ακόμα και το σιγοβράζετε περίπου 20΄.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου