Υλικά
1 μπουτάκι αρνίσιο – 1 ½ κιλό
πατάτες – λάδι – αλάτι – πιπέρι – ρίγανη (προαιρετική ) χυμό ενός λεμονιού
Εκτέλεση
Καθαρίζετε το κρέας και το πλένετε.Του
βάζετε το 1/3 του χυμού λεμονιού, το λάδι (όχι πολύ, γιατί θα βγάλει το κρέας λίπος
) αλάτι και πιπέρι και το βάζετε στο φούρνο να ψηθεί. Όταν δείτε ότι τσιμπιέται
το κρέας με τι πιρούνι,
ετοιμάζετε τις πατάτες, τους βάζετε το υπόλοιπο λεμόνι, αλάτι, πιπέρι και τις βάζετε
στο ταψί, γύρο από το κρέας αφού το γυρίσετε.Προσθέτετε λίγο νερό ( όσο χρειαστεί
) και το ψήνετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου