10/3/12


Υλικά
1 κιλό καλαμαράκια μικρά – ½ φλιτζάνι λάδι – 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι – 1 σκελίδα σκόρδο – 1 μεγάλη κουταλιά σούπας τοματοπελτέ – ½ φλιτζάνι ξερό άσπρο κρασί – αλάτι – πιπέρι – ½ κουταλάκι γλυκού τριμμένη κόκκινη πιπεριά.
Εκτέλεση
Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σοτάρετε  στο λάδι, προσθέτοντας το σκόρδο ολόκληρο. Όταν ροδίσουν, βγάζετε το σκόρδο και ρίχνετε την ντομάτα διαλυμένη σε ½ φλιτζ. νερό. Τα σιγοβράζετε για 10΄ ξεσκέπαστα. Έχετε καθαρίσει και πλύνει τα καλαμαράκια και τα προσθέτετε. Βάζετε το αλάτι, πιπέρι, το κρασί και την πιπεριά και τα σιγοβράζετε για 15΄-20΄ξεσκέπαστα .Τα σερβίρετε με πατάτες τηγανιτές ή ρύζι.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου