5 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι
– ξύσμα πορτοκαλιού ή νερατζιού ή περγαμόντου – 1 ½ φλιτζ. τσαγιού λάδι – 1 ½
φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη1 φλιτζάνι τσαγιού ούζο – ½ κουταλάκιγλυκού σόδα – 2
κουταλάκια γλυκού μπέϊκιν πάουντερ
Εκτέλεση
Ανακατεύετε το λάδι με τη
ζάχαρη, προσθέτετε το ούζο και το ξύσμα πορτοκαλιού ή ότι άλλα θέλετε, Ανακατεύετε
το αλεύρι με τη σόδα και μπέϊκιν πάουντερ και το ρίχνετε λίγο λίγο στο μίγμα με
το λάδι. Τα ζυμώνετε όλα μαζί και αν η
ζύμη είναι μαλακή,προσθέτετε λίγο αλεύρι. Την αφήνετε να ξεκουραστεί 15΄και
πλάθετε τα κουλουράκια στο σχήμα που θέλετα.Τα βάζετε σε λαδωμένο ταψάκι και
ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 30΄
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου