21/2/12



Υλικά
½ κιλό αλεύρι σταρένιο – ½ κιλό αλεύρι μαλακό – 1 κουταλιά της σούπας λάδι – χλιαρό νερό όσο πάρει η ζύμη - ελάχιστο αλάτι – λάδι για το άλειμμα του ταψιού
Εκτέλεση
Για να ετοιμάσουμε το φύλλο, παίρνουμε ένα λεκανάκι και  αναμιγνύουμε, το αλεύρι, το λάδι, το νερό, λίγο αλάτι και τα ζυμώνουμε να γίνουν μια λεία ζύμη. Αν η ζύμη μας, βγει σφιχτή, θα προσθέσουμε λίγο νερό και 1 κουταλιά λάδι. Αν μας βγει αραιή, θα προσθέσουμε λίγο αλεύρι.



 ΛΑΓΑΝΑ
Υλικά
1 κιλό αλεύρι κίτρινο (σταρένιο ) – 650 γραμ. νερό – 15 γραμ. νωπή μαγιά  - 15 γραμ. αλάτι (ι-ι ½ κουταλάκι του γλυκού) – σουσάμι. 
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι,λιώνουμε τη μαγιά σε χλιαρό νερό και την βάζουμε με το αλάτι στο αλεύρι και προσθέτοντας χλιαρό νερό ζυμώνουμε να γίνει μια κανονική ζύμη. Την αφήνουμε 1 ώρα σκεπασμένη να φουσκώσειΕτοιμάζουμε τις λαγάνες στο μέγεθος που θέλουμε, τις περνάμε στο σουσάμι και τις βάζουμε σε ταψί που έχουμε περάσει με λίγο λάδι.Τις αφήνουμε 40΄σκεπασμένες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 1800 για 50΄περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου