Φιλέτο κοτόπουλου με γέμιση από μανιτάρια
Υλικά
4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
– 1 βαζάκι μανιτάρια – 1 αυγό – 60 γραμ. ψωμί του τοστ χωρίς κόρα – λίγο γάλα –
30 γραμ.
παρμεζάνα τριμμένη – αλάτι – πιπέρι – ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο – ½ ποήρι άσπρο
ξηρό κρασί – λάδι – σκόρδο
Εκτέλεση
Πλένετε τα φιλέτα και τα
στεγνώνετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Βάζετε σε ένα μπολ λίγο γάλα και ρίχνετε
το ψωμί του τοστ να μουλιάσει. Το βγάζετε, το στύβετε και το βάζετε σε ένα μπολ
με τα μανιτάρια ψιλοκομμένα, το αυγό, την παρμεζάνα τριμμένη, τον ψιλοκομμένο
μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και τ’ ανακατεύετε όλα μαζί. Απλώνετε τα φιλέτα, τα γεμίζετε
με το μίγμα και τα διπλώνετε κλείνοντάς τα με οδοντογλυφίδα. Σοτάρετε τα φιλέτα
σε λίγο λάδι, στο οποίο θα έχετε προσθέσει μία σκελίδα σκόρδο για την μυρωδιά. Αλατοπιπερώνετε
τα φιλέτα, τα σβήνετε με το κρασί και τ’ αφήνετε να σιγοψηθούν περίπου μισή ώρα.
Αν χρειαστεί θα προσθέσετε λίγο νερό. Όταν ψηθούν και κρυώσουν λίγο, θα αφαιρέσετε
τις οδοντογλυφίδες, θα τα κόψετε φέτες και θα σερβίρετε περιχύνοντας με την ίδια
τους ην σάλτσα.
.jpg)
Υλικά
1 κοτόπουλο, 1300 γραμμάρια
περίπου - 4 κουταλιές σούπας κοφτές αλεύρι - 2 κουταλιές σούπας κοφτές παρμεζάνα
- 1 κουταλιά τσαγιού κοφτή πάπρικα - λίγο μαύρο πιπέρι - 1/2 φλιτζάνι τσαγιού
βούτυρο ή φυτίνη - 3 μέτριες ντομάτες -
1 μεγάλη πιπεριά - 1 μέτριο κρεμμύδι - 1 κονσέρβα μανιτάρια - λίγη ρίγανη - 2 κουταλάκια
τσαγιού κοφτά αλάτι - λίγη ακόμα
παρμεζάνα - 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού νερό ζεστό
Εκτέλεση
Κόβουμε σε μερίδες το κοτόπουλο
και το πλένουμε, αφού το έχουμε καθαρίσει καλά και το στραγγίζουμε. Αναμιγνύουμε
το αλεύρι, την παρμεζάνα, την πάπρικα, το μισό αλάτι, λίγο πιπέρι και με το μίγμα
αυτό, αλευρώνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου. Το τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, να κοκκινίσει απ’
όλες τις πλευρές και το βάζουμε σε κατσαρόλα να βράσει, προσθέτοντας τις ντομάτες
ψιλοκομμένες, την πιπεριά κομμένη μικρά κομματάκια, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τα
μανιτάρια κομμένα μικρά κομμάτια, το αλάτι, τη ρίγανη, την υπόλοιπη παρμεζάνα
και το βούτυρο με το ζεστό νερό. Το αφήνουμε να σιγοβράσει 45΄ και είναι έτοιμο.
Μπορείτε να το σερβίρετε με άσπρο ρύζι. και το βράζεις 45 λεπτά. Σερβίρετε
με ρύζι.
Υλικά
Εκτέλεση
Σωτάρετε τα μανιτάρια και το κοτόπουλο στο βούτυρογια 2΄ανακατεύοντας
ελαφρά. Ρίχνετε το κρασί, αλάτι και πιπέρι και τα
βράζετε σε μέτρια φωτιά για 5΄ για
να εξατμισθεί το κρασί. Στο μεταξύ βράζετε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό για
10΄, τα στραγγίζετε και τ' ανακατεύετε με τα υπόλοιπα υλικά. Τα βάζετε σε πυρέξ και τα ψήνετε για
20΄.
ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ
ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ
Υλικά
2 φλιτζ. κρέμα γάλακτος - 2 κουταλιές μουστάρδα – 1-1 ½ κουταλάκι
σκόνη μουστάρδας – 6 φιλέτα κοτόπουλου – χυμό λεμονιού – 1 σκελίδα σκόρδο –
αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
Πρώτα φτιάχνουμε την σάλτσα, βάζοντας σε ένα τηγάνι τη
κρέμα γάλακτος μέχρι να δέσει, περίπου 7-8΄ και προσθέτουμε τη μουστάρδα, και
τη σκόνη μουστάρδας και το σκόρδο,
ανακατεύοντας καλά. Όταν δέσει η σάλτσα,
την αφήνουμε στην άκρη και βάζουμε στο grill το
κοτόπουλο με αλάτι και πιπέρι. Όταν
ψηθεί, το σερβίρουμε, αφού του ρίξουμε τη σάλτσα. Σερβίρετε με ρύζι και σαλάτα
και είναι κατάλληλο για δίαιτα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου