26/2/12


        Υλικά
        1 φλιτζ. μπλιγούρι – 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα – 4 μέτριες ντομάτες  σε κομματάκια – 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη – 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο – 2 κουταλιές της σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο – 4 κουταλιές της σούπας λάδι – 3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού – αλάτι – πιπέρι.
          Εκτέλεση
         Βάζετε το μπλιγούρι σε νερό που να το σκεπάζει, για 30΄ Το στραγγίζετε και το πιέζετε με τα χέρια σας να φύγει όλο το νερό. Προσθέτετε τα κρεμμυδάκια και τα υπόλοιπα υλικά. Χτυπάτε το λάδι με το λεμόνι και τα προσθέτετε στην σαλάτα. Βάζετε αλάτι και πιπέρι και μετά στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου και την σερβίρετε.


Ταραμοσαλάτα
Υλικά
300 γρα. ψωμί μπαγιάτικο – 100 γραμ. ταραμά – ½ - 1 ποτήρι του κρασιού λάδι – 2 κουταλιές σούπας λεμόνι. – 1 κρεμμύδι
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε το μπαγιάτικο ψωμί, το στραγγίζουμε  καλά , καθαρίζουμε το κρεμμύδι και αφού το κόψουμε μεγάλα κομμάτια το βάζουμε με το ψωμί στο πολυμίξερ. Αφού τα χτυπήσουμε να διαλυθεί το κρεμμύδι, προσθέτουμε τον ταραμά,το λεμόνι και λίγο λίγο το λάδι. Μπορούμε ενδιάμεσα να δοκιμάσουμε την ταραμοσαλάτα μας και αν χρειάζετε κάτι, μπορούμε να το προσθέσουμε, μέχρι να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα γεύσης




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου