28/2/12



Υλικά
 150 γραμ. αλεύρι ( 1 ½ φλιτζάνι ) - 50 γραμμάρια βούτυρο -
4 αυγά - λίγο μαϊντανό - 8 λουκάνικα Φρανκφούρτης - αλάτι.
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα 2 φλιτζ. του τσαγιού νερό, το βούτυρο, εκτός απ’ ένα κομματάκι και αλάτι.  Μόλις πάρει βράση και λιώσει το βούτυρο, το κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύοντας το ξαναβάζουμε στη φωτιά κι ανακατεύουμε μέχρι ν’ αρχίσει να ξεκολλάει από την κατσαρόλα. Το βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε ένα ένα τ’ αυγά ανακατεύοντας καλά. Μέχρι να κρυώσει,  ζεματάμε τα λουκάνικα, τα κόβουμε κομματάκια και τα ρίχνουμε στη ζύμη, ανακατεύοντας να πάνε παντού. Τ’ αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι και το ψήνουμε στους 1650  για 40



Κοτόπιτα
Υλικά
1 κιλό κοτόπουλο βραστό – ½ κιλό κρεμμύδια, τριμμένα στον τρίφτη – 2 σκελίδες σκόρδο κομμένο λεπτές φετούλες – 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο – 2 αυγά χτυπημένα – ½ κουταλιά της σούπας κανέλλα σκόνη – 3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι χαμηλών λιπαρών – 3 κουταλιές λάδι – αλάτι – πιπέρι
Για το φύλλο
½ κιλό αλεύρι σταρένιο – ½ κιλό αλεύρι μαλακό – 1 κουταλιά της σούπας λάδι – χλιαρό νερό όσο πάρει η ζύμη - ελάχιστο αλάτι – λάδι για το άλειμμα του ταψιού
Εκτέλεση
Για να ετοιμάσουμε το φύλλο, παίρνουμε ένα λεκανάκι και  αναμιγνύουμε, το αλεύρι, το λάδι, το νερό, λίγο αλάτι και τα ζυμώνουμε να γίνουν μια λεία ζύμη. Αν η ζύμη μας, βγει σφιχτή, θα προσθέσουμε λίγο νερό και 1 κουταλιά λάδι. Αν μας βγει αραιή, θα προσθέσουμε λίγο αλεύρι. Αφού τελειώσουμε το ζύμωμα, την κάνουμε μια μπάλα, την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί μέχρι να ετοιμάσουμε την γέμιση. Παίρνουμε το κοτόπουλο, το καθαρίζουμε, το πλένουμε και το βράζουμε. Όταν κρυώσει, αφαιρούμε τα κόκαλα και τις πέτσες και κρατάμε μόνο, καθαρό το κρέας και το ψιλοκόβουμε. Το βάζουμε σε ένα μπολ,  προσθέτοντας τα κρεμμύδια περασμένα στον τρίφτη, τα σκόρδα κομμένα λεπτές φετούλες, ρίχνουμε τν μαϊντανό ψιλοκομμένο, τα αυγά χτυπημένα, το λάδι, αλάτι, πιπέρι, χλιαρό νερό, τόσο όσο χρειάζεται  για να έχουμε ένα μίγμα που δεν κολλάει στα χέρια μας και το γιαούρτι. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Παίρνουμε τη ζύμη από το ψυγείο και  την ανοίγουμε σε 2 φύλλα. Με το πινέλο κουζίνας, λαδώνουμε το ταψί, βάζουμε το ένα φύλλο, αδειάζουμε την γέμιση  και στρώνουμε επάνω το δεύτερο φύλλο, το περνάμε με λάδι, το χαράζουμε  και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 1500 για 1 ½ ώρα.



Υλικά
½ κιλό φέτα – 1 ποτήρι γάλα – 3 αυγά – 1 κουταλάκι γλυκού μπέϊκιν πάουντερ – πιπέρι - αλεύρι.
Εκτέλεση
Σε μια λεκανίτσα λιώνουμε το τυρί, βάζουμε μέσα τα αυγά αφού τα χτυπήσουμε, το γάλα, το μπέϊκιν και το πιπέρι. Τα δουλεύουμε όλα μαζί και αρχίζουμε να ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι ( όσο πάρει ) μέχρι να γίνει μια ζύμη , όχι πολύ σφιχτή. Την βάζουμε σε ταψί και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να κάνει χρώμα.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου