Υλικά: ½ κιλό χοντρά
μακαρόνια ή πένες – 2 φλιτζάνια του τσαγιού βούτυρο – αλάτι, πιπέρι – ½ κιλό γάλα
– 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι – 1 φλιτζάνι τσαγιού
κεφαλοτύρι τριμμένο.
Εκτέλεση: Βράζουμε τα
μακαρόνια με νερό και αλάτι 15 λεπτά, τα
στραγγίζουμε, τα βουτυρώνουμε, και τα βάζουμε σε βαθύ ταψί, προσθέτουμε το μισό
τυρί και το πιπέρι και τα ανακατεύουμε. Καβουρδίζουμε σε μια κατσαρόλα το αλεύρι,
το αφήνουμε να κρυώσει, και προσθέτουμε λίγο-λίγο το γάλα ανακατεύοντας να μην
σβολιάσει, το ξαναβάζουμε στη φωτιά, ρίχνοντας το βούτυρο και το ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Αδειάζουμε την κρέμα πάνω από τα μακαρόνια, το τυρί και το
υπόλοιπο βούτυρο, και το ψήνουμε 20 λεπτά.
Δοκιμασμένη.
ΑπάντησηΔιαγραφή