12/2/12

ΥΛΙΚΑ
Για τη βάση
150 γραμμ. Αλεύρι – 130 γραμμ. Βούτυρο ή μαργαρίνη – 100 γραμμ.ζάχαρη – ξύσμα από 1 λεμόνι.
Για την κρέμα
400 γραμμ. Ζάχαρη – 4 αυγά – 200ml χυμός λεμονιού – ¾ φλιτζ. αλεύρι –ξύσμα από 1 λεμόνι – 2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι – άχνη ζάχαρη – λίγο βούτυρο ή μαργαρίνη για το ταψί.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλείψτε με βούτυρο το ταψί και προθερμάνετε το φούρνο  στους 1600 . Ανακατεύετε στο μίξερ το αλεύρι,τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού ρίξτε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη και ανακατεύετε ξανά. Απλώσττε το μίγμα στο βουτυρωμένο ταψί και ψήστε το για 20΄. Χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη, ρίξτε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και τέλος το αλεύρι. Ανακατέψτε, ρίξτε το μίγμα επάνω από τη μισοψημένη βάση, πασπαλίζετε με το κουκουνάρι και ξαναβάλτε το γλυκό στο φούρνο. Ψήστε για 20΄ακόμα,αφήνετε να κρυώσει και πασπαλίζετε με την άχνη ζάχαρη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου