3/3/13



Υλικά:
½ κιλό κιμά
1 1/2 κιλό πατάτες
1 κρεμμύδι μέτριο
βούτυρο ή λάδι
αλάτι
πιπέρι  
½ φλιτζάνι τσαγιού ντομάτα χυμό ή φρέσκια ντομάτα τριμμένη  
3 φλιτζάνια τσαγιού πατάτα πουρέ
2 αυγά  
τυρί τριμμένο
Εκτέλεση:
Σοτάρουμε τον κιμά με το κρεμμύδι και λίγο βούτυρο ή λάδι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ντομάτα και τα βράζουμε 30΄. Βράζουμε τις πατάτες και τις κάνουμε με το πιρούνι πουρέ.  Ρίχνουμε στον πουρέ πρώτα τους κρόκους και μετά τα ασπράδια αφού τα χτυπήσουμε με λίγο αλάτι να γίνουν μαρέγκα Στρώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί τον ½ πουρέ, βάζουμε τον κιμά, μετά τον υπόλοιπο πουρέ, το τριμμένο τυρί, λίγο βούτυρο και το ψήνουμε σε δυνατό φούρνο να ροδίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου