10/9/12


Τούρτα με μήλα

Υλικά
1 κιλό μήλα – 3 φλιτζ. αλεύρι – 2 φλιτζ. ζάχαρη – 1 φλιτζ. βούτυρο καλό – 1 αυγό – ξύσμα ενός λεμονιού – 1 κουτ. γλυκού σόδα – 1 ποτηράκι του λικέρ κονιάκ
Εκτέλεση
Δουλεύουμε σε λεκάνη το βούτυρο ελαφρά μαλακωμένο με ένα φλιτζ. ζάχαρη. Προσθέτουμε το αυγό ολόκληρο, το ξύσμα λεμονιού και τη σόδα διαλυμένη  μέσα στο κονιάκ. Τελευταία προσθέτουμε όλο το αλεύρι και με τα δυο μας χέρια το τρίβουμε να γίνει σαν τραχανάς ( δεν το ζυμώνουμε όπως το ψωμί ). Απλώνουμε τα ¾ της ζύμης σε στρογγυλό βουτυρωμένο ταψί. Από πάνω ρίχνουμε τα μήλα καθαρισμένα και τριμμένα στον τρίφτη. Πάνω στη στρώση του μήλου, ρίχνουμε το δεύτερο φλιτζ. ζάχαρη και προαιρετικά λίγο χυμό λεμόνι. Σκεπάζουμε τα μήλα με την υπόλοιπη ζύμη  και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μισή ώρα. Το γαρνίρουμε με σαντιγύ και μήλα γλυκό κουταλιού ή αμύγδαλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου