Υλικά
¾ φλιτζ. τσαγιού λάδι – 1 κρεμμύδι
– 1 σκελίδα σκόρδο – 2 μεγάλες πράσινες πιπεριές – 6 ντομάτες - 6 αυγά – αλάτι –
πιπέρι – μαϊντανός ψιλοκομμένος
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε
το κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες, το σκόρδο και τις πιπεριές κομμένα σε μικρά
κομμάτια, τ’ αφήνουμε να σιγοψηθούν μέχρι να μαραθούν, καθαρίζουμε τις ντομάτες
από τους σπόρους και τις φλούδες και τις κόβουμε κομματάκια. Τις προσθέτουμε στ’
άλλα υλικά, σκεπάζουμε το τηγάνι, τ’ αφήνουμε να σιγοβράσουν για μισή ώρα περίπου, προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι. Χτυπάμε
τ’ αυγά και τα ρίχνουμε στο τηγάνι, ανακατεύοντας ελαφρά και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό.
Υλικά
½ κιλό πατάτες – 1 μέτριο
κρεμμύδι - 1 κόκκινη πιπεριά – 8 αυγά – 150 γραμ. λουκάνικα χωριάτικα
– 3 κουταλιές μαϊντανό – αλάτι – πιπέρι - λάδι
Εκτέλεση
Κόβετε σε φέτες τις πατάτες
και τις τηγανίζετε να ροδίσουν, αφού τις αλατοπιπερώσετε , λίγο όμως . Ψιλοκόβετε
το κρεμμύδι, την πιπεριά και το λουκάνικο. Στο ίδιο λάδι, τηγανίζετε , την
πιπεριά, το κρεμμύδι, το λουκάνικο αλατίζοντας με λίγο αλάτι και τελευταία βάζετε
τον μαϊντανό, λίγο, ίσα να κάνουν χρώμα και να μαραθούν. Σε ένα πυρέξ, στρώνετε
τις πατάτες και επάνω τα υπόλοιπα υλκά. Χτυπάτε τα αυγά, αφού τα αλατοπιπερώσετε
και τα ρίχνετε επάνω. Βάζετε το πυρέξ σε
προθερμασμένο φούρνο και το ψήνετε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ψηθεί καλά η ομελέτα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου