23/3/12



Χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα μπύρας
Υλικά
4 χοιρινές μπριζόλες – αλάτι – πιπέρι – λάδι
Για τη σάλτσα
4 κουταλάκια του γλυκού κοφτά αλεύρι – 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο – 1 ποτήρι μπύρα – 8 κουταλιές της σούπας ζωμό κρέατος – 2 φύλλα δάφνη – ξύσμα λεμονιού.

Εκτέλεση
Χαράζετε τις μπριζόλες σε 2-3 μέρη, τις αλατοπιπερώνετε και τις ροδίζετε στο λάδι. Όταν ριδίσουν και από τις δύο πλευρές, τις βγάζετε από το τηγάνι και στο ίδιο λάδι ετοιμάζετε την σάλτσα. Βάζετε το αλεύρι, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, την μπύρα και το ζωμό κρέατος. Τα βράζετε για λίγα λεπτά και προσθέτετε τη δάφνη και το ξύσμα. Βάζετε τις μπριζόλες στη σάλτσα και τις σιγοβράζετε σκεπασμένες για 10΄. Τις σερβίρετε αφού τις περιχύσετε με τη σάλτσα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου