Χουρμάδες φοντάν
Υλικά
2 φλιτζ. τσαγιού χουρμάδες –
1 φλιτζ. τσαγιού καρύδια καθαρισμένα – 2 κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκαλιού –
2 φλιτζ. τσαγιού καρύδα ινδική τριμμένη – 150 γρα. σύκα ξερά
Εκτέλεση
Βγάζουμε τα κουκούτσια από τους
χουρμάδες και τους περνάμε μαζί με τα σύκα από μύλο λαχανικών ή το μούλτι. Προσθέτουμε
την ινδική καρύδα τριμμένη, μαζί με τον χυμό πορτοκαλιού. Τα δουλεύουμε όλα μαζί
μέχρι να γίνουν ένα μίγμα και παίρνουμε μικρά κομματάκια από το μίγμα και το κάνουμε
μικρές μπαλίτσες, βάζοντας μέσα ένα κομμάτι
καρύδι.
Υλικά
2 φλιτζ. τσαγιού αμυγδαλόψυχα-1 φλιτζ. τσαγ. Ζάχαρη-3
ασπράδια αυγών 2 κουταλιές ανθόνερο-κεράσι γλυκό.
Εκτέλεση
Ζεματάτε και ξεφλουδίζετε τα αμύγδαλα, τα κόβετε στο
μούλτι πολύ ψιλά και τ¨ανακατεύετε με τ¨ασπράδια των αυγών και τη ζάχαρη. Βάζετε το
μίγμα σ¨ένα τηγάνι σε σιγανή φωτιά και το αφήνετε να πήξει τόσο, όσο να μην
κολλάει. Το αφήνετε να κρυώσει Το βάζετε σε κορνέ και το βγάζετεμπαλίτσες ή απλά
το πλάθετε με το χέρι σε μπαλάκια,το βάζετε σε βουτυρωμένο ταψάκι,αφού βάλετε
στη μέση κάθε μπαλίτσας ένα κερασάκι, το
αφήνετε μια ώρα και το ψήνετε ½ ώρα περίπου
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου