28/2/12


Υλικά
1 ποτήρι λάδι – 2 ποτήρια σιμιγδάλι χοντρό – 3 ποτήρια ζάχαρη – 4 ½ ποτήρια νερό 1 φλιτζ. τσαγιού ξανθές σταφίδες – 1 φλιτζ. τσαγιού αμύγδαλα αλεσμένα – κανέλλα σκόνη
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει και ρίχνουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνέχεια για να μην καεί, μέχρι να καβουρντισεί παντού και να πάρει ένα ξανθό ομοιόμορφο χρώμα. Σε μια άλλη κατσαρόλα, ετοιμάζουμε το σιρόπι, με το νερό και τη ζάχαρη αφήνοντας το να βράσει για 5΄και με προσοχή το ρίχνουμε στο σιμιγδάλι σιγά σιγά, προσέχοντας να μην καούμε . Πριν πήξει βάζουμε μέσα τις σταφίδες και τα  ψιλοκοπανισμένα αμύγδαλα συνεχίζοντας να ανακατεύουμε. Όταν είναι έτοιμο, το αδειάζουμε σε μια φόρμα της αρεσκείας μας και αφού κρυώσει καλά το ξεφορμάρουμε, πασπαλίζοντάς το με κανέλλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου