Λικέρ με δυόσμο
1 κιλό οινόπνευμα – 300 γραμ. δυόσμο – 4 φλιτζ.
ζάχαρη – 3 φλιτζ. νερό
Λικέρ πορτοκάλι ή μανταρίνι
3 κιλά οινόπνευμα – 4 πορτοκάλια – 3 λεμόνια – 1 ½ κιλό
ζάχαρη – 1 κλωναράκι φασκόμηλο
1 κιλό οινόπνευμα καθαρό – 500 γραμ. ζάχαρη – ξύσμα
6 πορτοκαλιών – 1 μεγάλο κομμάτι κανέλα – 6 γαρύφαλλα
4
κιλά κρασί λευκό εκλεκτό αρετσίνωτο – 1 κιλό οινόπνευμα – 2
πορτοκάλια – 3 μανταρίνια – 1
κιλό ζάχαρη – 1 κομμάτι βανίλια – 5 ανθούς από χαμομήλι
1
κιλό φράουλες - 1 κιλό κονιάκ -
1 κιλό
ζάχαρη - 1/2 κιλό νερό.
500 γραμ. ζάχαρη - 1 κιλό κεράσια - 1/10 λίτρου
νερό - 1/2 λίτρο καθαρό οινόπνευμα.
1
κιλό κεράσια - 25 γραμ. ζάχαρη - 4 γαρύφαλλα - 1 κομματάκι
κανέλλα - κονιάκ μέχρι να γεμίσει το βάζο.
1
κιλό κεράσια - 1 ½ κιλό κονιάκ - 750 γραμ. ζάχαρη - μερικά
γαρύφαλλα.
1
κιλό βύσσινο - 700 γραμ. ζάχαρη - 6 γαρύφαλλα - 1 μασούρι
κανέλλα - 650 γραμ.
κονιάκ
1 κιλό βερίκοκα - 500 γραμ. ζάχαρη - 2 γαρύφαλλα - 1/10 λίτρου
καθαρό οινόπνευμα
Λικέρ πορτοκάλι
1 κιλό οινόπνευμα καθαρό ( το οινόπνευμα να είναι 450 και αν δεν βρείτε, μπορείτε να πάρετε 900
και να το αραιώσετε με νερό,
περίπου μισό μισό ) – 500
γραμ. ζάχαρη – ξύσμα 6 πορτοκαλιών κανονικό μέγεθος – 1
μεγάλο κομμάτι κανέλλα – 6 γαρύφαλλα.
Λικέρ ροδάκινο
1 κιλό κουκούτσια από ροδάκινα - 1 κιλό κονιάκ ή ρούμι - 1 κιλό ζάχαρη - 1 κιλό νερό
Υλικά
Εκτέλεση
Παίρνετε οινόπνευμα καθαρό 400 κι αν δεν βρείτε, θα πάρετε από
το φαρμακείο το κοινό οινόπνευμα και θα το αραιώσετε. Θα βάλετε 400 γραμ. οινόπνευμα και 600 γραμ. νερό. Θα κόψετε
φρέσκο δυόσμο, θα τον πλύνετε πολύ καλά και αφού τον στραγγίσετε, θα τον βάλετε
σε γυάλα στον πάτο και από πάνω όλα τα υπόλοιπα υλικά. Αν δεν σκεπάζετε από τα
υγρά ο δυόσμος, τον πιέζετε με ένα μαχαίρι, ώστε να είναι σκεπασμένος και να
μην μαυρίσει. Κλείνετε καλά την γυάλα και την αφήνετε στον ήλιο για 2 μήνες. Το
σουρώνετε και το βάζετε σε μπουκάλια.

Υλικά:
5 φλιτζ. ζάχαρη - 8 φλιτζ.
νερό - 2 φλιτζ. φλούδες πορτοκαλιού ή μανταρινιού - 3 φλιτζ. καθαρό οινόπνευμα -
1 φλιτζ. κονιάκ - 2 κομμάτια κανέλλας - 5 γαρύφαλλα
Εκτέλεση:
Παίρνουμε τις φλούδες από το πορτοκάλι ή το
μανταρίνι, βγάζοντας το άσπρο, τις λιώνουμε στο μούλτι, τις βάζουμε σε γυάλα με
το οινόπνευμα και το κονιάκ και αφήνουμε τη γυάλα στον ήλιο για μια εβδομάδα.
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και τα μυρωδικά, αφήνουμε να κρυώσουν και το
ρίχνουμε στη γυάλα για μια εβδομάδα στον ήλιο. Το στραγγίζουμε και είναι έτοιμο.
Υλικά:
Εκτέλεση:
Διαλέγουμε όσο γίνετε πιο
μικρά πορτοκάλια και λεμόνια. Τα πλένουμε καλά, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε
στο οινόπνευμα, αφού τα τρυπήσουμε με το πιρούνι γύρω-γύρω, μαζί με την ζάχαρη
και το φασκόμηλο. Τ’ αφήνουμε 40 μέρες και αφού σουρώσουμε το ποτό, το βάζουμε
στα μπουκάλια..
Υλικά:
Εκτέλεση:
Παίρνουμε τα πορτοκάλια, τα
πλένουμε και αφού τα σκουπίσουμε, τα περνάμε από τον τρίφτη του τυριού.
Παίρνουμε το ξύσμα και το βάζουμε σε μπουκάλι ή γυάλα, προσθέτουμε τα
υπόλοιπα υλικά, κλείνουμε καλά και τ’ αφήνουμε για ένα μήνα . Σουρώνουμε το
ποτό σε τουλουπάνι ή τούλι και το
βάζουμε σε μπουκάλι.
Υλικά:
9 φλιτζ. τσαγιού κονιάκ - 1 ½ φλιτζ. χυμό
πορτοκάλι - φλούδα 6 πορτοκαλιών - 2 ½ φλιτζ. ζάχαρη.
Εκτέλεση:
Πλένουμε, σκουπίζουμε τα πορτοκάλια και
αφαιρούμε τη φλούδα. Στύβουμε όσα
πορτοκάλια χρειαστεί για να πάρουμε τον χυμό που θέλουμε και βάζουμε όλα τα
υλικά σε γυάλα, την κλείνουμε καλά και την αφήνουμε 1 μήνα σε δροσερό μέρος και
όχι στον ήλιο.
Θα σουρώσουμε το ποτό και θα
το βάλουμε σε μπουκάλια.
Υλικά:
4 φλιτζ. οινόπνευμα 220 – 75 γραμ. άνθη πορτοκαλιάς
– 1 γαρύφαλλο – 1 γραμ.
κανέλα – 2 φλιτζ. ζάχαρη – 2 φλιτζ. νερό
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε βάζο το οινόπνευμα με τα άνθη για
ένα μήνα, αρωματίζουμε το μίγμα, το στραγγίζουμε (σουρώνουμε), βράζουμε τη
ζάχαρη με το νερό, κρυώνει, και τα ανακατεύουμε με το οινόπνευμα. Το
φιλτράρουμε και είναι έτοιμο.
Υλικά:
Εκτέλελεση
Πλένουμε και σκουπίζουμε τα
φρούτα, τα κόβουμε στα τέσσερα, χαράζουμε την βανίλια, ανακατεύουμε το κρασί,
το οινόπνευμα, τη ζάχαρη, τα φρούτα, τα αρωματικά και τα βάζουμε σε γυάλα. Την
κλείνουμε και σε 15 μέρες το σουρώνουμε και το βάζουμε σε μπουκάλια και είναι
έτοιμο.
Υλικά:
Εκτέλεση:
Περνάω τις φράουλες από το μούλτι και τις βάζω
σε μπουκάλι μαζί με το κονιάκ. Τ’ αφήνω στον ήλιο 15 ημέρες και το σουρώνω.
Βάζω την ζάχαρη, το νερό, στο μπουκάλι, το κουνάω καλά και επαναλαμβάνω κατά
διαστήματα για να λιώσει πιο εύκολα η ζάχαρη. Θα το αφήσω σε σκιερό μέρος 2
μήνες. Το σουρώνω και είναι έτοιμο για τα μπουκάλια.
Υλικά:
Εκτέλεση
Πλένουμε τα κεράσια που
έχουμε διαλέξει να είναι σκληρά και γερά. Τα βάζουμε σε γυάλα, προσθέτουμε την
ζάχαρη, το νερό και το οινόπνευμα και τ’ αφήνουμε 2 μήνες. Το σουρώνουμε και το
βάζουμε σε μπουκάλι.
Υλικά:
Εκτέλεση:
Πλένουμε τα κεράσια και τα στραγγίζουμε σε
πετσέτα 1 μέρα, βάζουμε όλα τα υλικά σε γυάλα και μένει 2 μήνες.
Υλικά:
Εκτέλεση
Αφού πλύνουμε τα κεράσια, τα
βάζουμε σε γυάλα με όλα τα υλικά και μετά από 2 μήνες, την ανοίγουμε,
σουρώνουμε το ποτό και το βάζουμε σε μπουκάλια.
Υλικά:
1
½ κιλό βύσσινο ή κεράσι ώριμο - 1 ½ κιλό ζάχαρη - 1 ½ κιλό κονιάκ -
κανελογαρύφαλλα ακοπάνιστα.
Εκτέλεση:
Σε μπουκάλι βάζω τα βύσσινα ή τα κεράσια τρυπημένα, προσθέτω τη ζάχαρη, το
κονιάκ, τα κανελογαρύφαλλα και κλείνω καλά το μπουκάλι για 2 μήνες
Υλικά:
Εκτέλεση:
Βάζω όλα τα υλικά σε γυάλα για 30-40 ημέρες
στον ήλιο και αφού τα σουρώσω βάζω το κονιάκ και είναι έτοιμο
Υλικά:
Εκτέλεση:
Καθαρίζω τα βερίκοκα με πανί, τα ανοίγω στη
μέση και βγάζω το κουκούτσι, τα βάζω σε γυάλα, προσθέτω το γαρύφαλλο και τη
ζάχαρη, τα αφήνω 10 μέρες,( τα κουνάω πρωί βράδυ,) βάζω το οινόπνευμα και το
αφήνω 1 μήνα.
Υλικά:
150 κουκούτσια βερίκοκο - 1 ½ κιλό κονιάκ - 1 κιλό ζάχαρη - 2 ποτήρια
νερό
Εκτέλεση:
Σπάζω τα κουκούτσια και τα βάζω σε γυάλα, με
το κονιάκ, τα αφήνω στον ήλιο 40 μέρες. Ετοιμάζω σιρόπι με τη ζάχαρη και το
νερό και αφού κρυώσει, σουρώνω το περιεχόμενο της γυάλας και τα ανακατεύω και
το ποτό είναι έτοιμο. Αν είναι πολύ γλυκό βάζω λίγο κονιάκ.
Λικέρ πορτοκάλι
Υλικά
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε
μια γυάλα ή μπουκάλι, και τα αφήνουμε ένα μήνα,
. Τα στραγγίζουμε , βάζοντας
στο μικρό σουρωτηράκι του τσαγιού ένα πολύ ψιλό ύφασμα και το ποτό μας είναι
έτοιμο να το βάλουμε σε μπουκάλι.
Λικέρ ροδάκινο
Υλικά:
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε φιάλη τα
κουκούτσια, αφού τα ανοίξουμε και βγάλουμε το εσωτερικό από το κουκούτσι, το
κονιάκ ή το ρούμι και τ’ αφήνουμε 2 μήνες. Περνάμε το περιεχόμενο της γυάλας από
τουλουπάνι και ξαναβάζουμε το υγρό που έχουμε σουρώσει. Βράζουμε τη ζάχαρη με το
νερό 5΄, αφήνουμε να κρυώσει
το σιρόπι και το ρίχνουμε στη γυάλα για 15 ημέρες και μετά είναι έτοιμο να το βάλουμε
σε μπουκάλια.
Λικέρ βύσσινο
1 κιλό βύσσινο – 2 κιλά κονιάκ – 1 κιλό ζάχαρη – κανελογαρύφαλλα
Λικέρ βύσσινο
Υλικά
Εκτέλεση
Βάζω όλα τα υλικά σε γυάλα
για 30-40 ημέρες στον ήλιο και αφού τα σουρώσω βάζω το κονιάκ και είναι έτοιμο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου