11/3/13


Υλικά
4 μεγάλα καλαμάρια ολόκληρα
3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα
2 κουταλιές σούπας άνηθο
2 κουταλιές μαϊντανό
1 κουταλάκι γλυκού μάραθο
3 ώριμες ντομάτες ή κονσέρβα αποφλοιωμένες
1 σφηνάκι ούζο
1 ½ φλιτζάνι τσαγιού ρύζι
Αλάτι
Πιπέρι
Λάδι
Εκτέλεση
Παίρνουμε τα καλαμάρια, τα καθαρίζουμε, χωρίς να τα ανοίξουμε και τα πλένουμε. Τα πλοκάμια, τα κόβουμε κομματάκια και τα πλένουμε. Βάζουμε το λάδι να κάψει και ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα να σοκαριστούν, προσθέτουμε τα πλοκάμια από τα καλαμάρια, ψιλοκομμένα τον άνηθο, τον μαϊντανό, τον μάραθο και τ’αφήνουμε να μαραθούν λίγο. Προσθέτουμε το ούζο, το αφήνουμε να εξατμιστεί, ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε για λίγο και προσθέτουμε την ντομάτα με το αλάτι και το πιπέρι. Τ’αφήνουμε 5΄και τα κατεβάζουμε. Γεμίζουμε τα καλαμάρια και τα στρώνουμε σε γάστρα, αφού τα κλείσουμε με οδοντογλυφίδες, ρίχνουμε λίγο αλάτι-προσοχή στην ποσότητα γιατί έχει και η γέμιση- πιπέρι, λάδι και το ζουμί που έχει μείνει από την γέμιση. Το ψήνουμε στους 2000 αλλά να μην στεγνώσει τελείως. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου