6/3/13


Υλικά
1 φλιτζ. τσαγιού βούτυρο
1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
4 αυγά
1 φλιτζ. τσαγιού σοκολάτα τριμμένη
3 ½ φλιτζ. τσαγιού αλεύρι
1 κουταλάκι μπέϊκιν πάουντερ
Ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Δουλεύουμε σε λεκάνη το βούτυρο με την ζάχαρη. Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους των αυγών και εξακολουθούμε το δούλεμα για 5΄. Ρίχνουμε και την σοκολάτα και δουλεύουμε για 3΄ακόμα. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Αναμιγνύουμε την μισή μαρέγκα στην μάζα, προσθέτουμε το αλεύρι και τέλος το μπέϊκιν πάουντερ και την υπόλοιπη μαρέγκα, ανακατεύοντας να ενωθούν τα υλικά. Στρώνουμε την ζύμη σε ταψάκι βουτυρωμένο και ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 40΄. Όταν ψηθεί η πίτα, την βγάζουμε από το ταψί και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου